Η Volkswagen διερευνά προσφορά για την εξαγορά της γαλλικής εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων Europcar Mobility.

Η εξαγορά έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία η Europcar παλεύει με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού σε παγκόσμια κλίμακα, οι οποίες είναι συντριπτικές για τον κλάδο της ενοικίασης αυτοκινήτου.

Ενώ η Europcar έχει προσελκύσει ενδιαφέρον και από άλλους μνηστήρες, η εξεύρεση αγοραστή εν μέσω πανδημίας είναι δύσκολη, αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Η Europcar έχει προσλάβει συμβούλους για να σταθμίσει τα επόμενα βήματα αφού ο μεγαλύτερος μέτοχός της, η Eurazeo, προειδοποίησε για πιθανή έξοδο από την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων κ.

Η τιμή της μετοχής της Europcar υποχώρησε 2,5% χθες, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 390 εκατ. ευρώ.

Η VW εξετάζει μια συμφωνία για την επέκταση των προσφερόμενων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων ενοικίασης και χρηματοδοτικής μίσθωσης για καινούργια και μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι η VW πούλησε την Europcar στην Eurazeo το 2006.

«Μια πιθανή εξαγορά της Europcar από την Volkswagen, η οποία αγοράζει το στόλο της από την αυτοκινητοβιομηχανία, θα ήταν περισσότερο απόσπαση της προσοχής κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των πρωτοφανών λειτουργικών προκλήσεων από έναν ουσιαστικό πιστωτικό κίνδυνο, δεδομένου του μεγέθους του κατασκευαστή», δήλωσε ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence, Joel Levington.

Eταιρείες private equity όπως η Apollo Global Management ενδιαφέρθηκαν πέρυσι για την Europcar.

 

Share This