Κοντά στην απόκτηση του 16% της εταιρείας παράδοσης φαγητού Deliveroo, με έδρα το Λονδίνο, βρίσκεται η Amazon, με την επένδυση να αναμένει το πράσινο φως από την Αρχή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αρμόδια Αρχή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προχώρησε σε «προσωρινή εκκαθάριση» της επένδυσης της Amazon.

«Κοιτάζοντας προσεκτικά το μέγεθος των μετοχών και πώς θα επιδράσει στην Amazon, καθώς και τον ανταγωνισμό που θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στα είδη διανομής τροφίμων, διαπιστώσαμε ότι η επένδυση δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο» σημείωσε ο πρόεδρος της Αρχής Ανταγωνισμού.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν, η Amazon λειτούργησε μια διαδικτυακή επιχείρηση διανομής, η οποία ονομαζόταν Amazon Restaurants, αλλά έκλεισε τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018 και έκλεισε εντελώς το επόμενο έτος. Η Αρχή Ανταγωνισμού, νωρίτερα ισχυρίστηκε ότι η είσοδος ρευστού στην Deliveroo από την Amazon θα μπορούσε να μειώσει τον ανταγωνισμό, μειώνοντας παράλληλα και τις πιθανότητες επανεισόδου του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου στη συγκεκριμένη αγορά.

H Deliveroo χαιρέτισε την απόφαση, λέγοντας ότι είναι καλά νέα για τους πελάτες και τα εστιατόρια του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Καθώς η βρετανική οικονομία ανακάμπτει από την κρίση που προκλήθηκε από τον Covid-19, ένα σταθερό ρυθμιστικό περιβάλλον είναι κρίσιμο. Επομένως, καλούμε την Αρχή Ανταγωνισμού να ολοκληρώσει την αναθεώρησή της όσο το δυνατόν γρηγορότερα» σημείωσε η εταιρεία

Από την πλευρά της, η αρμόδια αρχή επεσήμανε ότι περαιτέρω έρευνα μπορεί να είναι απαραίτητη εάν η Amazon αποφασίσει να αυξήσει το μερίδιό της.

 

 

Share This