Σχεδόν 1,48 εκατ. Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για λήψη επιδόματος ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η πανδημία του κορονοϊου συνεχίζει να στερεί θέσεις εργασίας από την αμερικανική οικονομία και να διατηρεί το ποσοστό της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα.

Ο αριθμός ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίες σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν ότι οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας θα διαμορφωθούν στο 1,35 εκατομμύρια.

Παρότι σε εβδομαδιαία βάση οι αριθμός των αιτούντων επιδόματος ανεργίας παραμένει υψηλό και ήταν υψηλότερος των εκτιμήσεων για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα, το σύνολο των Αμερικανών που λαμβάνουν ήδη επίδομα συνέχισε να υποχωρεί.

Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων υποχώρησε κατά 767.000 και διαμορφώθηκε στα 19,52 εκατ. από 20,3 εκατομμύρια προηγουμένως.

Με βάση και τα σημερινά στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας παραμένει μεγαλύτερος του 1 εκατ. για 14η διαδοχική εβδομάδα, ορόσημο που ξεπεράστηκε για πρώτη φορά την εβδομάδα που έληξε στις 21 Μαρτίου, μερικές ημέρες αφότου ο Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας κήρυξε τη νόσο του κορονοϊού πανδημία και οι ΗΠΑ μπήκαν σε lockdown.

 

Share This