«Η χρηματιστηριακή αγορά δείχνει να κινείται διαφορετικά από ό,τι εγώ πιστεύω, όσον αφορά τη μελλοντική απόδοση των επιχειρήσεων, τους επόμενους έξι με 12 μήνες. Και αν αυτό είναι αλήθεια… θα δείτε μία επανεξισορρόπηση με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο επικεφαλής της Goldman Sachs David Solomon, σε συνέδριο του Bloomberg. «Είναι σαφές ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να λειτουργούμε με τον ιό και να το κάνουμε με ασφάλεια, αλλά οι αγορές σίγουρα… υποτιμούν αυτή τη δυσκολία».

Ακόμη μία αβεβαιότητα είναι η επιδεινούμενη σχέση των ΗΠΑ με την Κίνα. Ο Solomon είπε ότι κάνει τον κόσμο «λίγο πιο περίπλοκο» για εταιρείες όπως η δική του. «Δεν νομίζω ότι απειλεί την ικανότητά μας να λειτουργούμε παγκοσμίως. Δεν το βλέπω στο άμεσο μέλλον, αλλά βλέπω περισσότερες διενέξεις», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της Goldman εξακολουθεί να αναμένει οικονομική ανάκαμψη τύπου V βραχυπρόθεσμα, υπονοώντας μία απότομη ανάκαμψη αργότερα φέτος. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι μακροπόθεσμες προοπτικές είναι «πιο περίπλοκο ζήτημα και δύσκολο να το απαντήσει κάποιος», καθώς εξαρτώνται από το πώς το θέμα της υγείας επηρεάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι «θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να επιστρέψουμε στο σημείο που ξεκινήσαμε» πριν από την Covid-19. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στον κόσμο των deal. Ο κ. Solomon δήλωσε ότι ενώ η εμπλοκή των πελατών της Goldman Sachs σε στρατηγικές ιδέες και deal «έχει αυξηθεί σημαντικά», πιστεύει ότι οι εξαγορές και συγχωνεύσεις θα παραμείνουν «υποτονικές» το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

 

Share This