Η British Airways προχωρά στην περικοπή των θέσεων εργασίας 350 πιλότων ενώ θέτει σε προσωρινή αργία άλλους 300, τους οποίους θα ξαναπροσλάβει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, μετά από συμφωνία που πέτυχε με την ένωση πληρωμάτων καμπίνας.

Οι περισσότεροι από τους πιλότους που είναι αντιμέτωποι με υποχρεωτικές απολύσεις εργάστηκαν από το αεροδρόμιο Gatwick στο Λονδίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun. Οι πιλότοι και οι αξιωματικοί που έχουν τεθεί σε αργία δεν έχουν επί του παρόντος αεροσκάφος για να εργαστούν και θα παραμείνουν στην εταιρεία με το 50% της αμοιβής τους, ενώ όλο το υπόλοιπο λειτουργικό πλήρωμα θα δει προσωρινή μείωση 15%.

Ο αερομεταφορέας είχε μπει στο στόχαστρο των εργατικών ενώσεων και μελών της κυβέρνησης για τα σχέδιά του να κόψει 12.000 εργασίας, που αντιστοιχεί στο 30% του προσωπικού της.

Η βρετανική Επιτροπή Μεταφορών κατηγόρησε την ΒΑ ότι χρησιμοποιεί την κρίση ως δικαιολογία για να απολύσει εργαζόμενους, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση τους πληρώνει μέσω του εθνικού προγράμματος για την αναστολή συμβάσεων εργασίας. Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του CEO της μητρικής IAG, Γουίλι Γουόλς, που είπε ότι «η British Airways πολεμά για την επιβίωσή της», εξαιτίας της πανδημίας που αναμένεται να προκαλέσει ζημιές 84 δισ. δολαρίων στις αεροπορικές παγκοσμίως το 2020.

Πηγή: Bloomberg

 

Share This