Αυτή είναι η ζοφερή άποψη του συνιδρυτή και Διευθύνοντος Συμβούλου της Airbnb, Μπράιαν Τσέσκι.

«Δηλώνω επίσημα ότι τα ταξίδια δεν θα ξαναγίνουν, όπως ήταν πριν από την πανδημία. Απλώς δεν θα «, είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι οι παραθεριστές θα μείνουν πιο κοντά στο σπίτι τους, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τα ταξίδια και επιλέγοντας τα οδικά, με τα εθνικά πάρκα να γίνονται ακόμη πιο δημοφιλείς προορισμοί.

«Θα αρχίσετε να βλέπετε τα ταξίδια να γίνονται πιο τοπικά, σε μικρότερες κοινότητες», είπε, αναφέροντας τα δεδομένα της Airbnb που δείχνουν ότι τα ταξίδια εντός χωρών ανακάμπτουν κοντά στα κανονικά επίπεδα. Όμως η διεθνής δραστηριότητα εξακολουθεί να πλήττεται σκληρά. «Οι άνθρωποι δεν ταξιδεύουν με αεροπλάνα, δεν διασχίζουν σύνορα, δεν ταξιδεύουν ουσιαστικά σε πόλεις, δεν ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους».

Κάποια στιγμή ο κόσμος θα ξαναμπεί σε αεροπλάνο αλλά αυτό που θα αλλάξει πιο μόνιμα είναι το πού θα επιλέγουν να πηγαίνουν οι ταξιδιώτες. Παράλληλα, πολλοί θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν χρειάζεται να μπουν σε αεροπλάνο για να κάνουν μια επαγγελματική σύσκεψη.

Η πανδημία είχε καταστροφικές συνέπειες για την Airbnb. Η εταιρεία απέλυσε σχεδόν το 25% του εργατικού δυναμικού της στις αρχές Μαΐου, και συγκέντρωσε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ίδια κεφάλαια και χρέος για να ενισχύσει τον ισολογισμό της.

 

Share This