Βελτιώθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ των βρετανικών επιχειρήσεων τον Ιούνιο για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, εν όψει της χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από τη Lloyds Bank.

Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη σημείωσε άνοδο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, αλλά παρέμεινε βαθιά σε αρνητικό έδαφος στο -30%.

Ελαφρώς λιγότερες εταιρείες επρόκειτο να απολύσουν προσωπικό -41% από το 44% τον Μάιο- και το ποσοστό που σχεδιάζει πάγωμα μισθών κινήθηκε χαμηλότερα.

Ενώ τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η οικονομία μπορεί να αρχίσει να βλέπει κάποια βελτίωση, οι εμπορικές συνθήκες παραμένουν δύσκολες για τις περισσότερες επιχειρήσεις καθώς η πλειονότητά τους αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες”, δήλωσε ο Hann-Ju Ho, επικεφαλής οικονομολόγος της Lloyds Bank Commercial Banking.

Η εμπιστοσύνη μεταξύ των κατασκευαστικών εταιρειών ανέκαμψε δυναμικά κατά 30 μονάδες, και ακολούθησαν μικρότερες βελτιώσεις για τους λιανοπωλητές και τους κατασκευαστές, ενώ οι υπηρεσίες ανακοίνωσαν πτώση, εξαιτίας του ότι ο τομέας της φιλοξενίας και της εκπαίδευσης συνεχίζει να αντιμετωπίζει περιορισμούς.

 

Share This