Πτώση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας, και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ενώ και η ανεργία διαμορφώθηκε σε υψηλό τριετίας, υπογραμμίζοντας το ευρύ οικονομικό πλήγμα που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως προετοιμάζεται για τη χειρότερη μεταπολεμικά ύφεση, που πλήττεται από τα μέτρα του lockdown στο εσωτερικό και στο εξωτερικό τα οποία έχουν προκαλέσει προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες, έχουν κρατήσει κλειστές τις επιχειρήσεις και συρρίκνωσαν τις καταναλωτικές δαπάνες.

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, εμφάνισαν ότι η εργοστασιακή παραγωγή υποχώρησε 8,4% σε μηνιαία βάση τον Μάιο στις 79,1 μονάδες, σε ένα επίπεδο που είχε να εμφανιστεί από τον Μάρτιο του 2009.

“Η οικονομία πιθανότατα υπέστη μια μεγάλη συρρίκνωση στην περίοδο Απριλίου-Ιουνίου εξαιτίας της χαμηλής εγχώριας και εξωτερικής ζήσης”, τόνισε ερευνητής του NLI Research Institute.

Επίσης, το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό της ανεργίας σημείωσε άνοδο στο 2,9% τον Μάιο από το 2,6% τον Απρίλιο, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2017.

 

Share This