Επιστρέφουν σταδιακά σε μια νέα κανονικότητα οι αεροπορικές εταιρείες. Αυτή την εβδομάδα πρόσθεσαν τις περισσότερες θέσεις από τότε που ξεκίνησε το ξέσπασμα της πανδημίας με τους αερομεταφορείς να προσδοκούν ότι η ζήτηση θα αυξηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Βόρειο Ημισφαίριο και μετά τη δημιουργία των ασφαλών διαδρόμων ταξιδιού. Σύμφωνα με την OAG Aviation Worldwide παγκοσμίως οι αεροπορικές εταιρείες πρόσθεσαν 8,2 εκατομμύρια θέσεις στις πτήσεις αυτή την εβδομάδα, 21% περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Ινδία και η Ευρώπη σημείωσαν την ισχυρότερη ανάκαμψη καθώς πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες – συμπεριλαμβανομένης της IndiGo, που διαχειρίζεται η InterGlobe Aviation Ltd. και η Ryanair Holdings Plc – αύξησαν τις θέσεις. «Ο Ιούλιος και η θερινή σεζόν προσφέρουν μια νότα αισιοδοξίας στην αεροπορική βιομηχανία» λένε αναλυτές της αγοράς.

Την Τετάρτη, μετά από μήνες με καθηλωμένα αεροσκάφη στα αεροδρόμια σε όλο το κόσμο και χιλιάδες ακυρωμένες πτήσεις, η Ryanair θα αυξήσει το πρόγραμμα πτήσης σε 1.000 πτήσεις την ημέρα. Άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ακολουθούν, καθώς οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να δελεάσουν τους νευρικούς πολίτες να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι. Επίσης την Τετάρτη 1 Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να ανοίξει εκ νέου τα σύνορά της σε έναν από κοινού συμφωνημένο κατάλογο χωρών.

Πηγή: Bloomberg

 

Share This