Το εμβληματικό, παγκοσμίου φήμης τσίρκο, Cirque du Soleil, του Λας Βέγκας, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

Σε ανακοίνωση τη Δευτέρα, η εταιρεία που εδρεύει στο Μόντρεαλ κατηγόρησε για την πτώχευσή της την “τεράστια διαταραχή και το αναγκαστικό κλείσιμο των σόου ως αποτέλεσμα της πανδημίας” και στοχεύει στην αναδιάρθρωση του χρέους της, με τη βοήθεια της καναδικής κυβέρνησης και των εταιρειών private equity.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται τρεις μήνες μετά την προσωρινή αναστολή της παραγωγής σόου, συμπεριλαμβανομένων έξι στο Λας Βέγκας. Έχει επίσης περίπου 10 παραστάσεις σε περιοδεία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των “O”, “Michael Jackson One” και “The Beatles LOVE”.

Η εταιρεία έλαβε 300 εκατομμύρια δολάρια για να “υποστηρίξει μια επιτυχημένη επανεκκίνηση, να παρέχει ανακούφιση στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του Cirque du Soleil”, ανέφερε στην ανακοίνωση.

Η Cirque πνίγεται σε χρέος σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με πολλές αναφορές. Αυτό γίνεται όλο και πιο ανυπόφορο καθώς οι παραγωγές του παραμένουν σε αναστολή. Για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της οικονομικής απώλειας, η Cirque έχει απολύσει περίπου 3.500 υπαλλήλους.

“Τα τελευταία 36 χρόνια, η Cirque du Soleil ήταν ένας πολύ επιτυχημένος και κερδοφόρος οργανισμός”, δήλωσε ο Daniel Lamarre, Διευθύνων Σύμβουλος του Cirque du Soleil Entertainment Group. “Ωστόσο, με μηδενικά έσοδα από το αναγκαστικό κλείσιμο όλων των σόου μας λόγω του Covid-19, η διοίκηση έπρεπε να ενεργήσει αποφασιστικά για να προστατεύσει το μέλλον της εταιρείας”.

 

Share This