Η Google εγκαταλείπει το σχέδιο να ανοίξει ξανά τα γραφεία της στις ΗΠΑ μετά την άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού σε πολλές πολιτείες.

Όλα τα γραφεία των ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστά έως τις 7 Σεπτεμβρίου το νωρίτερο, σύμφωνα με ένα σημείωμα που έστειλε η Google σε υπαλλήλους. Τον Μάιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος Sundar Pichai είπε ότι η εταιρεία θα επαναφέρει προσεκτικά μερικούς εργαζόμενους στις 6 Ιουλίου.

Ο Covid-19 εξαπλώνεται πάλι γρήγορα στις ΗΠΑ, ωθώντας ορισμένες πολιτείες να αντιστρέψουν προηγούμενες αποφάσεις για να χαλαρώσουν το lockdown. Η Καλιφόρνια, που είναι η έδρα της Google, ανέφερε το δεύτερο μεγαλύτερο άλμα σε νέα κρούσματα την Τρίτη.

«Ενώ οι συνθήκες ποικίλλουν από πολιτεία σε πολιτεία, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι προοπτικές των ΗΠΑ στο σύνολό τους είναι σταθερές προτού προχωρήσουμε», δήλωσε ο Chris Rackow, αντιπρόεδρος για την παγκόσμια ασφάλεια. «Όπως καταδεικνύει η πρόσφατη επανεμφάνιση περιπτώσεων, ο Covid-19 είναι ακόμα πολύ ζωντανός στις κοινότητές μας.»

Η Google ήταν από τις πρώτες μεγάλες αμερικανικές εταιρείες που έστειλαν τους υπαλλήλους σπίτι τον Μάρτιο και έχει ήδη πει στους εργαζόμενους ότι κανένας δεν θα αναγκαστεί να επιστρέψει στο γραφείο για το υπόλοιπο του έτους.

«Για όλους εσάς που εργάζεστε από το σπίτι, συνεχίστε να το κάνετε, εκτός εάν σας το πει διαφορετικά ο διευθυντής σας», έγραψε ο Rackow στο τελευταίο σημείωμα. «Δεν περιμένουμε να αλλάξει αυτή η καθοδήγηση έως τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου (Εργατική Ημέρα) το νωρίτερο.»

Πηγή: Bloomberg

 

Share This