Μια ευρεία συμμαχία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών ψήφισαν υπέρ της αποδοχής της εξήγησης που παρείχε η ΕΚΤ για το PSPP, στέλνοντας μήνυμα πως το πολιτικό κατεστημένο της Γερμανίας σκοπεύει να κρατήσει ενωμένη την Ευρώπη. Oι Γερμανοί βουλευτές έβαλαν τέλος στη νομική αντιπαράθεση αναφορικά τις αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ, καθώς στήριξαν το πρόγραμμα αυτό, το οποίο θεωρείται πως στηρίζει την οικονομία της ευρωζώνης.

Mια ευρεία συμμαχία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών ψήφισαν υπέρ της αποδοχής της εξήγησης που παρείχε η ΕΚΤ για το πρόγραμμα αγοράς τίτλων του δημοσίου τομέα (PSPP), στέλνοντας μήνυμα πως το πολιτικό κατεστημένο της Γερμανίας σκοπεύει να κρατήσει ενωμένη την Ευρώπη.

Η διαμάχη ξέσπασε όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας έκρινε τον Μάιο πως το ύψους 2,2 τρις. ευρώ PSPP, μπορεί να είναι παράνομο. Οι δικαστές είπαν πως το γερμανικό κοινοβούλιο έπρεπε να είχε ζητήσει από την ΕΚΤ να αποδείξει πως είχε εξετάσει και τις δυσμενείς επιπτώσεις. Η ψήφος στο κοινοβούλιο σημαίνει πως η Bundesbank μπορεί να παραμείνει στο πρόγραμμα, ενώ ικανοποιεί την απαίτηση του Συνταγματικού Δικαστηρίου η Bundestag να εξετάσει εάν το πρόγραμμα είναι «αναλογικό».

Πηγή: Βloomberg

 

Share This