Ο ιδιοκτήτης των αλυσίδων Bella Italia, Cafe Rouge και Las Iguanas έκλεισε 91 καταστήματα κόβοντας 1.900 θέσεις εργασίας μετά το lockdown λόγω κορωνοϊού που προκάλεσε κρίση στις επιχειρήσεις εστιατορίων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Casual Dining Group δήλωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να μπει σε καθεστώς χρεοκοπίας και να κλείσει περισσότερο από το ένα τρίτο των 250 καταστημάτων της σε μια προσπάθεια να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις ενοικίου με τους ιδιοκτήτες ενώ προσπαθεί να πουλήσει την υπόλοιπη επιχείρηση .

Η εταιρεία, η οποία απασχολεί συνολικά 6.000 άτομα, προχώρησε στην πρόσληψη διαχειριστών τον Μάιο, παίρνοντας κάποια προστασία από τους πιστωτές καθώς επιχειρούσε να βρει αγοραστές. Σημειώνεται ότι η KKR αγόρασε το Casual Dining Group το 2018.

Ο τομέας των εστιατορίων της Βρετανίας έχει πληγεί σοβαρά από το lockdown καθώς οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση ενώ το κόστος όπως τα ενοίκια και οι φόροι ιδιοκτησίας συνέχισαν να αυξάνονται. Τα εστιατόρια μπορούν να ανοίξουν ξανά από το Σάββατο. Άλλες αλυσίδες, όπως η ιταλική Carluccio και η αλυσίδα burger Byron, προσπαθούν να βρουν αγοραστές.

Πηγή: Bloomberg

 

Share This