Την ώρα που στο μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας συνεχίζουν να συζητούν τα συν και τα πλην της εξ αποστάσεως εργασίας, ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες αλλάζει τακτική και αυτό μπορεί να είναι ένα κακό σημάδι για τον τομέα των γραφείων.

Η Fujitsu ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον χώρο των γραφείων της στην Ιαπωνία κατά 50% την επόμενη τριετία, ενθαρρύνοντας τους 80.000 υπαλλήλους γραφείου να εργάζονται από το σπίτι τους σε αυτό που ονόμασε «μετατόπιση του εργασιακού βίου για τη νέα κανονικότητα».

«Θα αλλάξουμε το παραδοσιακό κόνσεπτ της εργασίας στα γραφεία και μέσω υψηλής αυτονομίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των εργαζομένων, θα δώσουμε ποιότητα στους πελάτες», ανέφερε η Fujitsu σε ανακοίνωσή της.

Το σχέδιο προβλέπει μηνιαίο επίδομα 5.000 γεν ή 464 δολαρίων ώστε να μπορέσουν οι υπάλληλοι να διαμορφώσουν εργασιακό περιβάλλον στο σπίτι τους, το οποίο θα δίδεται στη θέση ενός επιδόματος μετακίνησης που παρέχεται τώρα.

Η Fujitsu είναι ο 17ος μεγαλύτερος εργοδότης της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, και απασχολεί περί τους 130.000 υπαλλήλους. Δεν θα επηρεαστούν από τις αλλαγές οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως η Fujitsu φιγουράρισε σε πρωτοσέλιδα, καθώς κατασκεύασε τον ταχύτερο υπερ-υπολογιστή στον κόσμο, με την ονομασία Fugaku, ο οποίος χρησιμοποιείται για να αναγνωρίσει τις πιθανές θεραπείες του Covid-19 και να προβλέπει τη ροή των σταγονιδίων που είναι φορτωμένα με ιούς.

Ως γνωστόν πάντως η Fujitsu πουλά τεχνολογία που υποστηρίζει την εργασία εξ αποστάσεως, ωστόσο τα νέα σίγουρα δεν είναι καλά για την αγορά γραφείων της Ιαπωνίας σε ένα κόσμο μετά τον κορωνοϊό.

Πηγή: Bloomberg

 

Share This