Η γερμανική οικονομία θα ανακάμψει από την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού και θα συνεχίσει καταγράφει ανάπτυξη έως τον Οκτώβριο «το αργότερο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Πήτερ Αλτμάγιερ στην Bild am Sonntag.

Ο Αλτμάγιερ εκτιμά ότι η οικονομία της Γερμανίας θα σημειώσει ανάπτυξη μεγαλύτερη του 5% το 2021 και ενώ έχει συρρικνωθεί κατά 6% φέτος, αναφέρει η εφημερίδα.

Η ανεργία σύμφωνα με τον υπουργός θα αρχίσει να μειώνεται από το Νοέμβριο και όπως είπε ο στόχος του είναι η οικονομία να επιστρέψει στα επίπεδα απασχόλησης που είχε πριν την πανδημία έως το 2022.

Ταυτόχρονα, ο Αλτμάγιερ είπε ότι «ανησυχεί πολύ» από τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, καθώς εάν η πανδημία τεθεί εκτός ελέγχου θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Επιπλέον επέκρινε την μαζική αγορά φαρμάκων για τον κορωνοϊό από τη διοίκηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα που αγόρασε σχεδόν το σύνολο των αποθεμάτων του φαρμάκου remedesivir της Gilead Sciences, ενός από τα δύο φάρμακα με αποδεδειγμένη επίδραση στομ Covid-19.

«Η αγορά όλων των αποθεμάτων και το μονοπώλειο των εμβολίων είναι μια ιδιαίτερα κακή ιδέα», δήλωσε ο Αλτμάγιερ στην εφημερίδα. «Η παγκόσμια κοινότητα μπορεί να καταπολεμήσει τον ιό μόνο με συνεργασία. Ας ελπίσουμε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ το γνωρίζει αυτό.»

Πηγή: Bloomberg

 

Share This