Το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο της Αυστραλίας αγοράζει περισσότερες μετοχές σε μια προσπάθεια να ανεβάσει τις αποδόσεις την επόμενη χρονιά, καθώς στοιχηματίζει ότι η οικονομία θα ανακάμψει από την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, το AustralianSuper Pty θα αυξήσει το 2021 την έκθεσή του σε μετοχές στο 58% περίπου του χαρτοφυλακίου του που φτάνει συνολικά στα 125 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Το τρέχον ποσοστό είναι στο 55%, ανέφερε ο CIO, Μαρκ Ντελάνεϊ.

Όπως είπε, με τη νομισματική πολιτική να παραμένει χαλαρή για το εγγύς μέλλον, «είμαι πιο αισιόδοξος από όσο ήμουν την περασμένη διετία. Ηρθε η ώρα να κατέχουμε αναπτυξιακά περιουσιακά στοιχεία».

Πέρυσι ο Ντελάνεϊ είχε προειδοποιήσει ότι οι αποδόσεις θα ήταν χαμηλές ή αρνητικές, καθώς ο οικονομικός κύκλος πλησίαζε στο τέλος του.

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19, οι αποδόσεις ήταν ισχυρές κατά το α’ εξάμηνο του 2020, ενώ οι αγορές πήραν ώθηση το τελευταίο τρίμηνο από την τεράστια ποσότητα δημοσιονομικής και νομισματικής στήριξης, ανέφερε ο Ντελάνεϊ.

Πηγή: Bloomberg

 

Share This