Την εξαγορά της εφαρμογής διανομής φαγητού Postmates συμφώνησε η εταιρεία προσφοράς υπηρεσιών ιδιωτικών ταξί Uber Technologies, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας οικονομικού ύψους 2,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα γίνει εξ ολοκλήρου με μετοχές, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Η σύναψη της συμφωνίας ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα.

Ο Πιέρ-Ντιμίτρι Γκορ-Κοτί υπεύθυνος της Uber Eats (υπηρεσίας διανομής φαγητού της Uber) θα συνεχίσει να διοικεί την υπηρεσία διανομής φαγητού, μετά την ενσωμάτωση της εφαρμογής.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο CEO της Postmates, Μπαστιάν Λεμάν, και η ομάδα του θα παραμείνουν στη διοίκηση της Postmates, ως ξεχωριστής υπηρεσίας.

Η εξαγορά αυτή θα βοηθήσει την Uber να κερδίσει έδαφος έναντι της DoorDash, που αποτελεί αυτή τη στιγμή τον ηγέτη της αγοράς διανομής φαγητού στις ΗΠΑ. Αν και η Postmates δεν έχει τόσο ισχυρό αποτύπωμα όσο η DoorDash, εντούτοις έχει μια καλή θέση στην αγορά του Λος Αντζελες και στις αμερικανικές νοτιοδυτικές πολιτείες.

Εκπρόσωποι της Uber και της Postmates αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο.

Σημειώνεται ότι Uber και Postmates ήταν σε συνομιλίες εδώ και τέσσερα χρόνια, ωστόσο οι συζητήσεις επιταχύνθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Η Uber είχε αποπειραθεί να εξαγοράσει προηγουμένως την εισηγμένη GrubHub Inc., χωρίς όμως επιτυχία καθώς τελικά εξαγοράστηκε από τη ευρωπαϊκή Just Eat Takeaway.com με τίμημα 7,3 δισ. δολ.

Την Παρασκευή η μετοχή της Uber [έκλεισε στα 30,68 δολάρια την Παρασκευή ενώ είχε ενισχυθεί πάνω από 4% όταν έγιναν γνωστές οι πρώτες πληροφορίες για την προσφορά της προς την Postmates.

Η τελευταία ιδρύθηκε το 2011 και ήταν μια από τις πρώτες που επέτρεπαν στο αμερικανικό καταναλωτικό κοινό να παραγγέλνει μέσω εφαρμογής στο κινητό. Μς τη ραγδαία αύξηση του ανταγωνισμού όμως, η Postmates υποχώρησε στην 4η θέση. Η εταιρεία αποτιμάται σε 2,4 δισ. δολ.

 

Share This