Σε τετράωρη συνεδρίασή της χθες, Δευτέρα, το βράδυ, η κυβέρνηση Κόντε ενέκρινε δέσμη μέτρων για την απλούστευση της γραφειοκρατίας. “Πρόκειται για την μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων”, δήλωσε σχετικά ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Το κύριο σημείο αφορά την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την ανάθεση εργολαβιών από το δημόσιο. Η κυβέρνηση Κόντε προτίθεται να ξεμπλοκάρει, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, 40 με 50 μεγάλα δημόσια έργα, τα οποία θα προσφέρουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ειδικοί επίτροποι θα παρακολουθούν την πορεία των έργων για να μπορούν να παραδίδονται εγκαίρως και χωρίς αύξηση του αρχικού προβλεπόμενου κόστους.

Πολλοί αναλυτές, όμως, τονίζουν ότι ο πλήρης κατάλογός τους δεν περιέχεται στα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης και ότι η δέσμη μέτρων για την απλούστευση της γραφειοκρατίας είναι πολύ πιθανό να αλλάξει σε αρκετά κύρια σημεία κατά την φάση έγκρισής της από το κοινοβούλιο της Ρώμης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, πάντως, σκοπεύσει να παρουσιάσει τα μέτρα αυτά στους ευρωπαίους εταίρους, ως μια απτή απόδειξη ότι η Ιταλία θα χρησιμοποιήσει με αποτελεσματικό και άκρως πρακτικό τρόπο τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για την αντιμετώπιση των οικονομικών και των κοινωνικών συνεπειών της επιδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Share This