Οι εθελοντές που συμμετείχαν σε κλινική δοκιμή εμβολίου κατά του κορονοϊού πριν από δύο εβδομάδες στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Μπουρντένκο, αισθάνονται καλά και δεν έχουν παρουσιάσει παρενέργειες, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

“Δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, η δεύτερη ομάδα εθελοντών που συμμετείχε σε κλινική δοκιμή εμβολίου, η οποία διεξήχθη από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μαζί με το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamalei, βρίσκονται σε καλή κατάσταση και δεν έχουν εμφανίσει παρενέργειες”, αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Οι εθελοντές θα παραμείνουν για δύο ακόμη εβδομάδες στο νοσοκομείο. “Σήμερα πήραμε τα δείγματα αίματος για να εξετάσουμε τα επίπεδα ανοσίας τους”, δήλωσε η Svetlana Volchikhina, επικεφαλής του τμήματος θεραπείας του νοσοκομείου.

Την 21η ημέρα μετά τις πρώτες δοκιμές, θα χορηγηθεί στους ασθενείς ένεση με το δεύτερο συστατικό του εμβολίου, η οποία αναμένεται να ενισχύσει την άμυνα του οργανισμού τους απέναντι στον ιό.

Το υπουργείο σημειώνει ότι όλοι οι εθελοντές βρίσκονται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση και υποβάλλονται καθημερινά σε ιατρικές εξετάσεις.

 

Share This