Η ξέφρενη πορεία των αγορών το α΄ εξάμηνο του 2020, δεν αναμένεται να συνεχισθεί και το β΄ εξάμηνο, προειδοποίησε η Deutsche Bank διά στόματος του CEO της Κρίστιαν Σιούινγκ, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής διάσκεψης που διοργάνωσε το Bloomberg.

Για τη γερμανική τράπεζα ειδικά το β΄ τρίμηνο ήταν ένα από τα καλύτερά από πλευράς δραστηριότητας, καθώς οι αγορές μετά τη βύθιση στα μέσα Μαρτίου ανέκαμψαν διαγράφοντας μεγάλο μέρος των βαριών απωλειών που υπέστησαν κατά τη διάρκεια των lockdowns.

Όπως ανέφερε ο Σιούινγκ η αγορά ομολόγων είναι εξ αυτών που αναμένεται να κατεβάσει ταχύτητα κατά τη διάρκεια του β΄ μισού του 2020, μία αγορά η οποία ήταν ιδιαίτερα αποδοτική για την Deutsche Bank κατά το τρίμηνο Απρίλιος-Μάιος-Ιούνιος.

Η Deutsche Bank είχε απωλέσει μεγάλο μέρος του μεριδίου της στην εν λόγω αγορά, μέρος του οποίου ανέκτησε από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία αναδιάρθρωσή της.

Η γερμανική τράπεζα βρίσκεται εν μέσω αναδιάρθρωσης τους τελευταίους 12 μήνες, στην προσπάθεια της να ανακάμψει μετά από διαδοχικά τρίμηνα κατά τα οποία καταγράφει ζημίες.
Αποδοτικό το α΄ εξάμηνο ήταν και για το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής, το οποίο όμως σύμφωνα με τον Σιούινγκ και αυτό θα ανακόψει ταχύτητα έως τα τέλη του 2020.

Πηγή: Bloomberg

 

Share This