Σε βόμβα μεγατόνων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ αλλά και τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών εξελίσσεται η Unites Airlines. Ο αμερικανικός αερομεταφορέας προειδοποίησε ότι πιθανόν να χρειαστεί να απολύσει, προσωρινά ή μόνιμα, 36.000 υπαλλήλους δηλαδή σχεδόν το 50% του προσωπικού της στη χώρα μέσα στο φθινόπωρο. Η απόφαση θα έχει ισχύ από τον Οκτώβριο. Η United ενημέρωσε 36.000 υπαλλήλους της την Τετάρτη ότι μαζική έξοδος σε αναστολή εργασίας είναι αναγκαία λόγω των εκτεταμένων και συνεχιζόμενων ζημιών που έχει προκαλέσει στην εταιρεία η πανδημία του κορωνοϊού και η κατάρρευση του όγκου των ταξιδιωτών.

Η κρατική ενίσχυση των πληττόμενων εταιρειών στην καταβολή των μισθών λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, γεγονός που καθιστά πιο εύκολη την απόλυση ή την υποχρεωτική έξοδο εργαζομένων σε άδεια άνευ αποδοχών για τις αεροπορικές από τις αρχές Οκτωβρίου. Η προειδοποίηση αφορά 5.000 φροντιστές πτήσης, 2.250 πιλότους αεροσκαφών και 11.000 υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων.

Η United δαπανά καθημερινά 40 εκατ. δολάρια ρευστού, καθώς προσπαθεί να συνεχίσει τη λειτουργία της χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα μια ισχυρή ανάκαμψη της ταξιδιωτικής κίνησης.

Τα νέα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται ήδη από τον Ιούνιο τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς, ανέφερε η United, στην σχετική παρουσίαση προς το προσωπικό της. Τα έσοδα του κλάδου των αεροπορικών των ΗΠΑ όσον αφορά τις εσωτερικές πτήσεις είναι μειωμένα κατά 78% σε ετήσια βάση, ενώ όσον αφορά τις διεθνείς έχουν καταρρεύσει κατά 87%.

 

 

Share This