Το δώρο αξίας 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Γουόρεν Μπάφετ αυτή την εβδομάδα σημαίνει ότι έχει πλέον δώσει μετοχές της Berkshire Hathaway Inc. αξίας άνω των 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2006 μέχρι σήμερα.

Η φιλανθρωπία του – μαζί με την απόδοση της Berkshire πρόσφατα – αρχίζει να αλλάζει για πρώτη φορά μετά από χρόνια την καθαρή του αξία. Με περιουσία 68,6 δισ. δολαρίων ο Μπάφετ κατέχει την όγδοη θέση στο Bloomberg Billionaires Index, τη χαμηλότερη θέση από το 2012. Κι αυτό ενώ έως τον Ιούνιο συμπεριλαμβανόταν στο top 5.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, ο 89χρονος επενδυτή βρέθηκε αρχικά πίσω από τον Στιβ Μπάλμερ της Microsoft Corp. και αυτή την εβδομάδα πίσω από τους συνιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν. Οι αλλαγές αυτές δείχνουν την κυριαρχία των κροίσων της τεχνολογίας. Έξι από τους επτά πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη οφείλουν τον πλούτο τους στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένου του Νο 1 Τζεφ Μπέζος ο οποίος είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 68 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος. Ο Μπάλμερ κέρδισε 18 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Πηγή: Bloomberg

 

 

Share This