Απολογιστικό βίντεο με κεντρικό σύνθημα “Δυναμώνουμε την Ελλάδα”, ανάρτησε ο Νίκος Δένδιας στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργός Εξωτερικών.

Σε αυτό καταγράφεται “ο διπλωματικός μαραθώνιος” ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει ως στόχο “την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδος”. Πρόκειται, όπως αναφέρεται στο βίντεο, για περισσότερες από 250 διεθνείς συναντήσεις, για ανάπτυξη των υφιστάμενων διμερών και πολυμερών σχημάτων συνεργασίας και την οικοδόμηση νέων, για διεθνείς συμφωνίες που υπεγράφησαν και “θωρακίζουν” τη χώρα, για στρατηγικές συνεργασίας σε Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, για αναβάθμιση της παρουσίας στα Βαλκάνια, για επανένταξη της Ελλάδος στον στενό πυρήνα της Ευρώπης κ.ά.

“Ως υπουργός Εξωτερικών οφείλω να έχω ένα και μοναδικό κριτήριο: την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων κατά το βέλτιστο τρόπο”, υπογραμμίζει ο Ν. Δένδιας, προτάσσοντας το γεγονός ότι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντιστέκεται σθεναρά στην τουρκική προκλητικότητα.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Share This