Ευρύ πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων και στήριξης της απασχόλησης των νέων ανακοινώνει μέσα στην εβδομάδα η γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία της χώρας έναντι των επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

Τα νέα μέτρα θα προστεθούν στο ήδη υπάρχον έκτακτο πλαίσιο για την προστασία των θέσεων εργασίας και των επιχειρήσεων την περίοδο του lockdown, καθώς και τα σχέδια ενίσχυσης κλάδων όπως ο τουριστικός και εκείνοι της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αεροδιαστημικής.

«Μπορεί να είναι πολύ μεγάλο», δήλωσε ο Λεμέρ για το νέο πρόγραμμα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του RTL, συμπληρώνοντας ότι πιθανόν θα κινείται μεταξύ των 50 και των 100 δισ. ευρώ.

Το δημόσιο χρέος ήδη προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει το 120% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους, ενώ η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι αναμένει απώλεια 800.000 θέσεων μέσα στο 2020.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της εβδομάδας από τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ και τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Λεμέρ, σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση Καστέξ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση φόρων έως τη λήξη της τρέχουσας θητείας του προέδρου Μακρόν, τον Μάιο του 2022.

 

Share This