Οι συζητήσεις της διοίκησης της Daimler με τους εργαζόμενους αναφορικά με τις περικοπές κόστους γίνονται πιο «σκληρές», όπως δήλωσαν σήμερα εκπρόσωποί τους, μετά τις δηλώσεις μέλους του Δ.Σ. της γερμανικής εταιρείας το Σαββατοκύριακο με τις οποίες αποκάλυψε ότι περισσότερες από 15.000 θέσεις εργασίας διατρέχουν κίνδυνο.

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει πληγεί βαριά από την πανδημία του κορωνοϊού, με το κλείσιμο των εργοστασίων και των εκθεσιακών χώρων, να αναγκάζει τις εταιρείες να προχωρούν σε περικοπές κόστους.

Η Daimler είχε ήδη ανακοινώσει από τον περασμένο Νοέμβριο, πριν ξεκινήσει η πανδημία περικοπές σε τουλάχιστον 10.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως κατά τα επόμενα τρία χρόνια, ακολουθώντας το παράδειγμα των ανταγωνιστών της και μειώνοντας το κόστος για να ενισχυθούν οι επενδύσεις στα ηλεκτρικά οχήματα, εν μέσω εξασθένισης των πωλήσεων.

Η ιδιοκτήτρια της Mercedes-Benz έως τον Νοέμβριο είχε δεσμευθεί ότι θα αποφύγει τις αναγκαστικές απολύσεις στο εργατικό δυναμικό της στη Γερμανία έως το 2029.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler, Ουίλφρεντ Πορθ , δήλωσε το Σαββατοκύριακο στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung, ότι περισσότεροι από 15.000 εργαζόμενοι θα πρέπει τώρα να αποχωρήσουν με εθελουσία έξοδο, ειδάλλως θα απομακρυνθούν με αναγκαστικές απολύσεις.

Το συμβούλιο των εργαζομένων δήλωσε σήμερα ότι έχει γνώση αναφορικά με τη σοβαρότητα της κατάστασης.

«Ο τόνος της συζήτησής μας γίνεται πιο σκληρός και δοκιμάζει τη συνεργασία μας», αναφέρεται στη δήλωση των εργαζομένων.

Η Daimler επανέλαβε σήμερα ότι θα ήθελε να αποφύγει τις αναγκαστικές απολύσεις, αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να βρει εναλλακτικούς τρόπους μείωσης του κόστους.

 

Share This