“Η έκκληση που θα ήθελα να κάνω είναι οι συνταξιούχοι να έχουν λίγη υπομονή και να μην προσφεύγουν σε ένδικα μέσα, γιατί αυτό συνεπάγεται μεγάλη γραφειοκρατία, φόρτο στα δικαστήρια και φυσικά δαπάνη για τους ίδιους”τόνισε ο κ.Πέτσας .

Αναλυτικά η συνέντευξη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στον «Real Fm» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

Για την απόφαση του ΣτΕ για τους συνταξιούχους

Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, πράγμα που θα κάνουμε και τώρα. Χρειάζεται, όμως: Πρώτον, μελέτη της απόφασης που βγήκε μόλις χθες, διότι έχει πολλές νομικές πτυχές που πρέπει να μελετηθούν. Δεύτερον, να ληφθεί υπόψη η οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Και τρίτον, να αποφασιστεί ο τρόπος και ο χρόνος ικανοποίησης των όσων προβλέπονται σε αυτή την απόφαση. Σημειώνεται ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα στο Ελεγκτικό Συνέδριο και η απόφαση για τους πρώην δημοσίους υπαλλήλους που είναι συνταξιούχοι. Σε ό,τι αφορά το ερώτημα κατά πόσο θα εφαρμοστεί η απόφαση, όχι μόνο για αυτούς που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, αλλά σε όλους, θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας έχοντας ως προσανατολισμό μια οριζόντια πολιτική απόφαση, η οποία θα στέλνει ένα μήνυμα στους συνταξιούχους που βλέπουν την απόφαση του ΣτΕ, να μην ασκήσουν ένδικα μέσα, να μην προσφεύγουν στους δικηγόρους. Έχουν περιθώριο. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα παραγραφής και μπορούν να περιμένουν την οριστική τοποθέτηση της Κυβέρνησης. Επιφυλαχτήκαμε να δούμε το εύρος των χρημάτων που θα χρειαστεί να σηκώσει ο κρατικός Προϋπολογισμός. Γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μια χρονιά που υπάρχει μια οικονομική δυσπραγία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς τα έσοδα πέφτουν και οι δαπάνες αυξάνονται. Το αν οι επιστροφές θα γίνονται σε μία ή σε περισσότερες δόσεις, είναι ένα θέμα που θα περιλαμβάνεται στην ανακοίνωσή μας.

Share This