Το φάρμακο Koronavir για τη θεραπεία του κορονοϊού, κυκλοφόρησε στη Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση της R-Pharm όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

“Μέχρι σήμερα 7.373 πακέτα του φαρμάκου έχουν κυκλοφορήσει στη χώρα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Το Koronavir είναι ένα από τα πρώτα φάρμακα στον κόσμο που δεν καταπολεμά τις επιπλοκές του κορονοϊού, αλλά άμεσα τον ίδιο τον ιό”, τονίζει η R-Pharm.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Koronavir εμποδίζει αποτελεσματικά την αναπαραγωγή του ιού, γεγονός που αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών.

Η Ρωσία θα παραγάγει μαζικά πειραματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Η Ρωσία σχεδιάζει να παραγάγει φέτος εγχωρίως 30 εκατ. δόσεις ενός πειραματικού εμβολίου για την Covid-19 ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να παραχθούν άλλες 170 εκατ. δόσεις στο εξωτερικό, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του ρωσικού ταμείου κρατικής περιουσίας.

Η πρώτη δοκιμή του εμβολίου σε ανθρώπους, ένα τεστ διάρκειας ενός μήνα σε 38 ανθρώπους, τερματίσθηκε αυτή την εβδομάδα. Οι ερευνητές συμπέραναν πως είναι ασφαλές για να χρησιμοποιηθεί και πως προκαλεί ανοσολογική απάντηση, αν και η ισχύς αυτής της απάντησης είναι μέχρι στιγμής ασαφής.

Μια μεγαλύτερη δοκιμή Φάσης 3 σε μερικές χιλιάδες ανθρώπους αναμένεται να αρχίσει τον Αύγουστο, δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσης Επένδυσης Κίριλ Ντμίτριεφ.

“Πιστεύουμε πως με βάση τα σημερινά αποτελέσματα, θα εγκριθεί στη Ρωσία τον Αύγουστο και σε μερικές άλλες χώρες τον Σεπτέμβριο…, θα καταστεί πιθανόν το πρώτο εμβόλιο που θα εγκριθεί στον κόσμο”, δήλωσε σε συνέντευξη.

Περισσότερα από 100 πιθανά εμβόλια αναπτύσσονται κατά της πανδημίας. Τουλάχιστον δύο βρίσκονται στην τελική Φάση 3 των δοκιμών σε ανθρώπους, σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας — το ένα αναπτύσσεται από την κινεζική Sinopharm και το άλλο από την AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Οι παραγωγοί προσπαθούν επίσης να απαντήσουν στο ερώτημα πώς να αυξήσουν μαζικά την παραγωγή ώστε να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες ανάγκες.

Ο Ντμίτριεφ δήλωσε πως η ρωσική δοκιμή της Φάσης 3 θα διεξαχθεί στη Ρωσία και σε δύο χώρες της Μέση Ανατολής και θα αρχίσει όταν ολοκληρωθεί, στις 3 Αυγούστου, η δοκιμή της Φάσης 2 σε 100 ανθρώπους.

ΗΠΑ, Καναδάς και Βρετανία κατηγορούν τη Ρωσία για απόπειρα να κλέψει δεδομένα για εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Χάκερ που συνδέονται με ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, φέρεται να προσπάθησαν να υποκλέψουν στοιχεία σχετικά με έρευνα για εμβόλιο κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βρετανία, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων που επικαλείται το δίκτυο CNBC.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μια ομάδα ονόματι APT29, γνωστή και ως ”Cozy Bear”, πιθανότατα ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση. Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο σε αίτημα του CNBC.

 

Share This