Η συμφωνία ορόσημο των Ευρωπαϊκών ηγετών για την ανάκαμψη στην ΕΕ ήταν ακριβώς αυτό που χρειάζονταν το ευρώ για να συνεχίσει το ράλι που είναι σε εξέλιξη και που μπορεί να το στείλει σε νέο υψηλό πολυετίας, αναφέρουν στρατηγικοί αναλυτές.

Έχοντας πράσει από το ναδίρ πριν από μια δεκαετία, όταν το αδιέξοδο από την κρίση του δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη απείλησε να τη διάλυσει, οι αναλυτές βλέπουν την ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το δολάριο να κάνει κούρσα τους επόμενους μήνες, ενδεχομένως φτάνοντας στο επίπεδο του 1,30 $.

Για πρώτη φορά, τα κράτη μέλη θα αναλάβουν την έκδοση κοινών ομολόγων, αμφισβητώντας ουσιαστικά την μονοκρατορία του δολαρίου στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Τί λένε οι στρατηγικοί αναλυτές της αγοράς συναλλάγματος.

Mizuho: «Το ευρώ μπορεί να ανέβει στα 1,30 $»

Το ευρώ γίνεται «πιο αξιόπιστο» ως ένα ασφαλές καταφύγιο μετά τη συμφωνία που επετεύχθησαν από τους ηγέτες της ΕΕ και θα συσπειρωθεί τους επόμενους 12 μήνες προς τα 1,30 δολάρια, ένα επίπεδο που δεν φαίνεται για έξι χρόνια, σύμφωνα με τον Πίτερ Τσάτγουελ, επικεφαλής της στρατηγικής πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων.

Προς το παρόν, η εύλογη αξία για το νόμισμα είναι περίπου 1,22 δολάρια, είπε, και μια κίνηση υψηλότερα μπορεί να τοποθετηθεί για την αγορά ομολόγων υψηλότερης απόδοσης στην περιοχή, πρόσθεσε

Credit Agricole: «Γεννήθηκε μια τεράστια νέα δεξαμενή ομολόγων στις διεθνείς αγορές

Το ευρώ πιθανότατα θα ανέβει στα 1,18 $ και υψηλότερα», με τη συμφωνία να δημιουργεί μια «τεράστια νέα κατηγορία υψηλής ποιότητας ομολόγων σε ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από ξένους επενδυτές για να διαφοροποιηθούν από τα ομόλογα και το δολάριο», λέει. στρατηγικός Βαλεντίν Μαρίνοφ.

Το ευρώ διατηρεί τη σύσταση αγοράς όταν υποχωρεί στο εγγύς μέλλον με τις νέες τοποθετήσεις να στοχεύουν σε επίπεδα υψηλότερα από τα υψηλά του έτους»

Rabobank «Παίξτε ευρώ έναντι ελβετικού φράγκου»

Αν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί καταφέρνουν να διαλύσουν τους φόβους για τη ζώνη του ευρώ, η ισοτιμία του σε σχέση με το ελβετικό φράγκο θα πάει ψηλότερα, λέει η Τζέιν Φόλι, επικεφαλής της στρατηγικής συναλλάγματος

«Μπορεί να είναι σε θέση να ωθήσει πίσω στο 1,08,» από περίπου 1,07388 αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι ουρές ανεργίας θα μεγαλώσουν σε πολλά μέρη της Ευρώπης τους επόμενους μήνες, οι ευρωπαίοι πολιτικοί ίσως χρειαστεί να εργαστούν σκληρά για διατηρήσουν να σταθούν ακίνητοι για να συνεχίσουν το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης».

Πηγή: Bloomberg

 

Share This