Τάση επιστροφής στα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) καταγράφεται με αργό ρυθμό αρχής γενομένης από το β΄ τρίμηνο του 2020, με τους μεγάλους επενδυτές όπως τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τους δισεκατομμυριούχους να δείχνουν μία προτίμηση να επενδύσουν στα funds εν μέσω της κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού. Ενώ στη συγκεκριμένη αγορά το β΄ τρίμηνο του 2020 καταγράφηκαν εκροές για άλλο ένα τρίμηνο – το ένατο στη σειρά – τα αποτελέσματα της έρευνας της υπηρεσίας Bloomberg Mandates υποδεικνύουν ότι έρχονται καλύτερες ημέρες.

Τα ευρήματα αυτά έρχονται λίγες μόλις εβδομάδες αφότου δημοσκόπηση της Credit Suisse κατέγραψε παρόμοια τάση: η ζήτηση για τα hedge funds ήταν η υψηλότερη σε τουλάχιστον 5 χρόνια, με τον ενδιαφέρον για τον εν λόγω κλάδο να ξεπερνά κατά πολύ τη ζήτηση για άλλους κλάδους.

Διακεκριμένα ονόματα, όπως το οικογενειακό γραφείο του Τζορτζ Σόρος και το συνταξιοδοτικό ταμείο του Τέξας, οδηγούν τη μεταστροφή αυτή της τάσης, τοποθετώντας μετρητά τους τελευταίους μήνες στα hedge funds, για τη διαφοροποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Το Bloomberg εξέτασε 50 θεσμικούς επενδυτές με περισσότερα από 500 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία από τις 14 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου. Σχεδόν οι μισοί θεσμικοί επενδυτές που επανατοποθετούν τα χαρτοφυλάκια τους αύξησαν τις επενδύσεις τους στα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου.

Η αγορά αναδείχθηκε ως η κορυφαία επιλογή μεταξύ έξι κύριων εναλλακτικών κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων, ακολουθούμενη από το ιδιωτικό χρέος. Περί του 60% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αύξησαν τις επενδύσεις τους στα hedge funds ως αποτέλεσμα των αναταράξεων εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.

Πηγή: Bloomberg

 

Share This