Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής, στο Γραμματικό Ηλείας, μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει φτάσει να απειλεί χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, εκκενώνεται ο οικισμός Χελιδόνι, μετά από εντολή της Πυροσβεστικής.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι κάτοικοι της κοινότητας Χελιδόνι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν συγκεντρωθεί, για προληπτικούς λόγους, σε ασφαλές σημείο της κοινότητας.

Σύμφωνα με το ilialive.gr σε τρία μέτωπα εκτείνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από αγροτική θέση στο Λατζόι και έχει κάψει δεκάδες στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης. Το ένα από τα μέτωπα κινείται προς το Πελόπιο και το άλλο κινείται προς το Χελιδόνι. Η φωτιά κινείται κατά μήκος του δικτύου της υψηλής τάσης της ΔΕΔΔΗΕ και έχουν προκύψει προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση. Επιτόπου βρίσκονται ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, αντιδήμαρχοι του Δήμου Πύργου, ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας και άλλοι φορείς.

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr οι φλόγες απειλούν τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά και Πουρνάρι, ενώ ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι έτοιμος για να πραγματοποιήσει εκκένωση τους, αν χρειαστεί.

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έχουν ενισχυθεί την τελευταία ώρα. Πιο συγκεκριμένα έχουν κινητοποιηθεί 65 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Α/Φ και 3 Ε/Π, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες Ο.Τ.Α. Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκαν 5 κοινότητες του Δήμου Κορινθίων
Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, πέντε κοινότητες του Δήμου Κορινθίων, λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

Πρόκειται για τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη.

Η συγκεκριμένη κήρυξη, σκοπός της οποίας είναι η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και η διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου, θα ισχύει για έξι μήνες.

 

Share This