Τα κέρδη των μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων στην Κίνα τον Ιούνιο αυξήθηκαν με τον ισχυρότερο ρυθμό για περισσότερο από ένα χρόνο, καθώς η βελτίωση της παραγωγής και η πτώση των τιμών πρώτων υλών, αύξησαν την κερδοφορία εν μέσω ανάκαμψης της οικονομίας της Κίνας.

Τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας αυξήθηκαν 11,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος τον Ιούνιο, σχεδόν διπλασιάζοντας την αύξηση 6% του Μαΐου, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

Η αύξηση του Ιουνίου σηματοδοτεί τα ισχυρότερα μηνιαία κέρδη από τον Μάρτιο του 2019, όταν τα κέρδη είχαν αυξηθεί 13,9%.

Η αύξηση των κερδών τον προηγούμενο μήνα ενισχύθηκε από τους τομείς χάλυβα και μη σιδηρούχων μετάλλων, οι οποίοι ανακοίνωσαν αυξήσεις 35,3% και 24,1% αντιστοίχως, αντιστρέφοντας τις μειώσεις 50,5% και 49,3% αντιστοίχως τον Μάιο.

Τον προηγούμενο μήνα οι μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις ανακοίνωσαν την πρώτη πτώση στο κόστος, για πρώτη φορά αυτό το έτος, αντανακλώντας μια μέτρια επιβάρυνση κόστους στις δραστηριότητες της εταιρείας.

Βοήθησε επίσης και η χαλάρωση της πίεσης του αποπληθωρισμού, με τον δείκτη τιμών παραγωγού να σημειώνει πτώση 3% τον Ιούνιο έναντι του -3,7% τον Μάιο.

Για το α΄ εξάμηνο ωστόσο, τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας υποχώρησαν 12,8%.

Share This