Ο κίνδυνος για την οικονομία της ευρωζώνης από την πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη, τόνισε το μέλος της ΕΚΤ Fabio Panetta σε συνέντευξηη στη La Repubblica, προσθέτοντας ότι ακόμη δεν βλέπει την ανάγκη να προχωρήσουν σε αλλαγές στο πρόγραμμα αγοράς assets.

Αντιμετωπίζοντας την μεγαλύτερη οικονομική κατάρρευση στη ζωντανή μνήμη, η ΕΚΤ αγοράζει ομόλογα μέσω ενός προγράμματος ύψους 1,35 τρισ. ευρώ και πληρώνει τις τράπεζες για να δανείσει τα χρήματα της, καθώς προσπαθεί να προστατεύσει την οικονομία από τον κορονοϊό.

“Είναι πολύ νωρίς για να δηλώσουμε νίκη”, ανέφερε ο Panetta σε συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι η οικονομία της ευρωζώνης ήταν πιθανό να δει μια μεγαλύτερη συρρίκνωση στο β΄ τρίμηνο έναντι του α΄ τριμήνου.

Ενώ τα πρόσφατα στοιχεία έχουν δείξει μια βελτίωση στη βιομηχανική παραγωγή, στις πωλήσεις λιανικής και στον ΡΜΙ, δήλωσε ότι αυτό αναμενόταν δεδομένης της προηγούμενης καταστροφικής πτώσης της βιομηχανικής δραστηριότητας και των κυβερνητικών μέτρων για την τόνωση της οικονομίας.

 

Share This