Η Βρετανία υπέγραψε συμφωνία για την εξασφάλιση έως και 60 εκατ. δόσεων του πιθανού εμβολίου που αναπτύσσεται από τις Sanofi και GlaxoSmithKline, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη σύμφωνα με το Reuters. Πρόκειται για τέταρτη αντίστοιχη συμφωνία που υπογράφει το Λονδίνο.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που να έχει εγκριθεί.

Δεν έχουν αποκαλυφθεί οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας. Οι εταιρείες επιβεβαίωσαν μέσω ανακοίνωσής τους ότι η έγκριση για το υποψήφιο εμβόλιό τους θα μπορούσε να επιτευχθεί έως το πρώτο εξάμηνο του 2021, ένα υπάρξουν θετικά δεδομένα από τις κλινικές δοκιμές.

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία που υπογράφουν Sanofi και GSK για την προμήθεια εμβολίου τους σε μια χώρα, με τους Βρετανούς υπουργούς να τονίζουν τη σημασία της εξασφάλισης προμηθειών μιας σειράς υποψήφιων εμβολίων από νωρίς.

”Παραμένει γεγονός ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις”, δήλωσε ο υπουργός επιχειρήσεων Alok Sharma. “Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε την έγκαιρη πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υποσχόμενων υποψήφιων εμβολίων…για να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας να έχουμε ένα που θα λειτουργεί.”

Την περασμένη εβδομάδα, η βρετανική κυβέρνηση συμφώνησε για 30 εκατ. δόσεις του πειραματικού εμβολίου των BioNTech / Pfizer και ήρθε επίσης σε κατ ‘αρχήν συμφωνία για 60 εκατ. δόσεις του δυνητικού εμβολίου της Valneva. Προηγουμένως το Λονδίνο ήρθε σε συμφωνία για την προμήθεια 100 εκατ. δόσεων του υποψήφιου εμβολίου της AstraZeneca που αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Οι Sanofi και GSK ανέφεραν ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με Γαλλία και Ιταλία για την προμήθεια του εμβολίου.

 

Share This