Ένα επίτευγμα – ορόσημο πέτυχε η Huawei το β΄ τρίμηνο του 2020, ανερχόμενη στην πρώτη θέση της λίστας με τις περισσότερες πωλήσεις smartphones παγκοσμίως, εκθρονίζοντας από την κορυφή τη νοτιοκορεατική Samsung.

Είναι η πρώτη φορά σε 9 χρόνια που η pole position της σχετικής λίστας δεν καταλαμβάνεται από το δίπολο Samsung και Apple.

Ειδικότερα η μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού απέστειλε 55,8 εκατ. συσκευές κατά την περίοδο Απριλίος-Ιουνίος, ξεπερνώντας τις 53,7 εκατ. συσκευές της Samsung, σύμφωνα με τα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας Canalys.

Το επίτευγμα αυτό της Huawei παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς η κινεζική εταιρεία δέχεται διαρκώς επιθέσεις και κυρώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση,

Συγκεκριμένα συνολικά οι πωλήσεις της Huawei παγκοσμίως συρρικνώθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση, την ίδια ώρα που αυτές της Samsung έκαναν βουτιά 30% εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης σε βασικές αγορές, όπως η Βραζιλία, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη.

Ωστόσο η εγχώρια αγορά ήταν αυτή που έβγαλε ασπροπρόσωπη την κινεζική εταιρεία, με τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 8% σε ετήσια βάση, ενώ παράλληλα εκείνες στον υπόλοιπο κόσμο υποχώρησαν κατά 27%, σε μία ένδειξη της ανυπέρβλητης δυναμικής της κινεζικής αγοράς κινητών τηλεφώνων.

«Η εταιρεία μας έχει δείξει εξαιρετική ανθεκτικότητα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», δήλωσε εκπρόσωπος της Huawei.

Εντούτοις η πρωτιά της εταιρείας ενδεχομένως να αποδειχθεί βραχύβια όταν ανακάμψουν οι υπόλοιπες αγορές, τόνισε στο Reuters ανώτερο στέλεχος της Huawei.

Η S&P Global Ratings σε χθεσινή της έκθεση ανέφερε ότι οι τελευταίοι περιορισμοί που δέχεται η Huawei από πολλές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να εξαλείψουν έσοδα έως και 25 δισ. δολάρια από αρκετές επιχειρήσεις με έδρα την Ασία, οι οποίες συνεργάζονται με την κινεζική εταιρεία.

 

Share This