Οι σχέσεις Ελλάδας και Κίνας είναι άριστες και η προσέλκυση νέων επενδύσεων είναι προτεραιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως αναφέρει σε ανάρτησή στο Twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, με αφορμή το χαιρετισμό του στην πρόσφατη πραγματοποίηση του 1ου Ελληνο-Κινεζικού MATCHMAKING ONLINE FORUM.

Από την πλευρά του με ανάρτησή του στο Twitter ,ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας υπογραμμίζει τη σημασία διεύρυνσης της συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας, σε τομείς αιχμής, όπως η έρευνα, η καινοτομία, η τεχνολογική ανάπτυξη και η νεοφυής επιχειρηματικότητας.

Το φόρουμ χαιρέτησαν εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νκος Παπαθανάσης και Χρίστος Δήμας, ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Γιώργος Φιλιόπουλος και η πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zhang Qiyue, η οποία, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, εξήρε τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τόνισε ότι υπάρχουν ευκαιρίες για επένδυση στην Ελλάδα.

Το διαδικτυακό φόρουμ (29 Ιουλίου) διοργανώθηκε από την BELT AND ROAD ASSOCIATES, συνεργάτη για την Ελλάδα του κινέζικου δικτύου CHINA GO ABROAD, με συμμετοχή άνω των 200 κινέζων από τον επενδυτικό χώρο. Κατά τη διάρκεια του φόρουμ παρουσιάστηκαν τα ακόλουθα επιχειρηματικά σχέδια, αξίας 9 δισ. ευρώ:

* Λιμάνια προς ιδιωτικοποίηση (ΤΑΙΠΕΔ)

* Real Estate στις Γούρνες Ηράκλειο Κρήτης (ΤΑΙΠΕΔ).

* ο νέος περιφερειακός αυτοκινητόδρομος στην Θεσσαλονίκη

* Τα επικείμενα σιδηροδρομικά έργα της ΕΡΓΟΣΕ

* Καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης

* Ηλεκτρική Μοτοσικλέτα ελληνικής παραγωγής

* Πλατφόρμες Elearning

* Real Estate εξοχικών κατοικιών

* Λογισμικό ιχνηλάτησης για εταιρείες ενοικίασης οχημάτων και εταιρείες κατασκευής οχημάτων για κατασκευαστικές εταιρείες

* Ενεργειακά σχέδια (ENTERPRISE GREECE)

* Τεχνολογία κυψελών καυσίμου που χρησιμοποιεί εναλλακτικά καύσιμα που φέρουν υδρογόνο.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Share This