Νέο ρεκόρ κατέγραψε η τιμή του χρυσού σήμερα Παρασκευή, παίρνοντας ώθηση από την περαιτέρω εξασθένηση του δολαρίου και τα χαμηλά επιτόκια. Καλός μήνας ο Ιούλιος και για το ασήμι, καθώς σημείωσε τις καλύτερες μηνιαίες επιδόσεις από το 1979.

Η τιμή σποτ του χρυσού αυξήθηκε κατά 11% τον μήνα που ολοκληρώνεται σήμερα και ο οποίος ήταν ο καλύτερος από άποψη επιδόσεων του πολύτιμου μετάλλου τα τελευταία 8 χρόνια, την ώρα που ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου κάνει βουτιά, γεννώντας ανησυχίες για την κατάσταση του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος.

Κι ενώ η ορμή του ράλι τόσο στον χρυσό όσο και στο ασήμι φάνηκε να μετριάζεται στα μέσα της εβδομάδας, οι περισσότεροι παρατηρητές της αγοράς προβλέπουν ότι έρχονται πιθανότατα και νέα κέρδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο μέταλλα οδεύουν ολοταχώς προς τα μεγαλύτερα ετήσια κέρδη εδώ και μια δεκαετία, καθώς η ανησυχία για τον κορωνοϊό αύξησε τη ζήτηση των επενδυτών για ασφαλή επενδυτικά καταφύγια.

Το ασήμι ενισχύεται και χάρη στις προσδοκίες των επενδυτών ότι θα υπάρξει ριμπάουντ της βιομηχανικής ζήτησης εν μέσω φόβων για αδυναμία προσφοράς.

Νωρίτερα η τιμή σποτ του χρυσού αυξήθηκε στα 1.983,36 δολ/ουγγιά, ενώ τα futures στον δείκτη Comex αναρριχήθηκαν στα 2.005,40 δολ/ουγγιά.

Η τιμή σποτ του αργύρου ενισχύθηκε κατά 2,9% στα 24,16 δολ/ουγγιά.

Πηγή: Bloomberg

 

Share This