Την ενίσχυση των δασικών υπηρεσιών αποφάσισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, καθώς ύστερα από πρωτοβουλία του, συναντήθηκε την Πέμπτη, παρουσία του γενικού γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνου Αραβώση, με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ), και συγκεκριμένα με τους Νικήτα Φραγκισκάκη, Ευάγγελο Γκουντούφα και Νικόλαο Μπόκαρη.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι προτίθεται να αναλάβει άμεσα όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες για τη θετική αντιμετώπιση των ζητημάτων των δασολόγων και ιδίως το θέμα της άμεσης ενίσχυσης των Δασικών Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό αλλά και επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, μέσω των ειδικών προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας.

Συμφωνήθηκε επίσης η περαιτέρω στενή συνεργασία με τον κ. Αραβώση για την εξειδίκευση των παραπάνω προτάσεων, προκειμένου αυτές να τεκμηριωθούν και να υποστηριχθούν.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα του δασικού τομέα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης των δασικών χαρτών της χώρας και των απαραίτητων διοικητικών διασφαλίσεων για την υποστήριξη των Υπηρεσιών που έχουν αναλάβει την αναμόρφωσή τους.

Επίσης στη συνάντηση συζητήθηκαν το θέμα του “Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας” και της ανάγκης άμεσης προώθησης αιτήματος στο υπουργείο Εργασίας, που θα αφορά δασολόγους, δασοπόνους και διοικητικούς υπαλλήλους, το θέμα της πρακτικής άσκησης των νέων δασολόγων, έτσι ώστε κάθε χρόνο να αξιοποιούνται πτυχιούχοι και να αποκτούν εμπειρία.

Τέλος, συζητήθηκαν το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων και της αλλαγής του ΠΔ 99/2018 αναφορικά με τα θιγόμενα δικαιώματα των Γεωτεχνικών, καθώς επίσης και το θέμα του αντισταθμίσματος 6 τοις χιλίοις και της επαναφοράς και απόδοσής του στους δασολόγους δημοσίους υπαλλήλους, όπως ήδη έχει αποφασιστεί για τους μηχανικούς.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Share This