Μια νέα έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού που ξεκίνησε πριν από πάνω από μια εβδομάδα από την πόλη Ντανάνγκ του Βιετνάμ έχει επεκταθεί σε τουλάχιστον τέσσερα εργοστάσια της πόλης με συνολικό αριθμό εργαζομένων 3.700 ανθρώπους, μετάδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στα εργοστάσια σε διαφορετικά βιομηχανικά πάρκα στο κέντρο της πόλης, που συνολικά απασχολούν 77.000 ανθρώπους, έγραψε η εφημερίδα Lao Dong.

Το Βιετνάμ, το οποίο είχε διακριθεί για τα αποφασιστικά του μέτρα κατά του κορονοϊού από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη Ιανουαρίου, αντιμετωπίζει τώρα νέες εστίες έχοντας περάσει πάνω από τρεις μήνες χωρίς να υπάρξει μετάδοση στην κοινότητα.

Οι αρχές σήμερα κατέγραψαν ένα νέο κρούσμα που συνδέεται με την Ντανάνγκ, ένα τουριστικό θέρετρο όπου εντοπίστηκε κρούσμα στις 24 Ιουλίου, το πρώτο στην κοινότητα μέσα σε 100 ημέρες.

Η πηγή της νέας έξαρσης δεν είναι σαφής αλλά ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον δέκα διαφορετικά μέρη, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Ανόι και του οικονομικού κέντρου Χο Τσι Μιν, μολύνοντας 174 ανθρώπους και προκαλώντας έξι θανάτους.

Το 23% των τελευταίων κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

Η χώρα αυτή των 96 εκατομμυρίων κατοίκων έχει επιβεβαιώσει τουλάχιστον 621 κρούσματα και έξι θανάτους.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Νγκουγέν Σουάν Πουκ δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές Αυγούστου είναι μια “αποφασιστική περίοδος” για την συγκράτηση της νέας έξαρσης, που όπως είπε θα μπορούσε να έχει περισσότερες “σοβαρές επιπτώσεις” σε σχέση με το προηγούμενο κύμα του κορονοϊού.

Το Βιετνάμ έχει πραγματοποιήσει 52.000 διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με μια ανάλυση του Reuters των επίσημων στοιχείων.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τεστ σε ολόκληρο τον πληθυσμό της Ντανάνγκ, που ανέρχεται σε 1,1 εκατομμύριο, στο πλαίσιο των “άνευ προηγουμένου μέτρων” που έλαβε για τον περιορισμό της πανδημίας.

Η πόλη επέβαλε lockdown την περασμένη εβδομάδα κλείνοντας τους χώρους διασκέδασης και απαγορεύοντας τις μετακινήσεις προς και από την πόλη.

Οι αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι το στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε στην Ντανάνγκ είναι πιο μεταδοτικό και ότι κάθε μολυσμένο άτομο μπορεί να μολύνει 5 με 6 άλλους, σε σχέση με 1,8-2,2 που ίσχυε για το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Share This