Με επίπεδα ρεκόρ για την τιμή σποτ και τα futures του χρυσού άρχισε η εβδομάδα, με τα συμβόλαια άμεσης παράδοσης για το πολύτιμο μέταλλο να κλείνουν στα 2.000 δολ/ουγγιά, καθώς συνεχίζεται η ζήτηση για τα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια εν μέσω των ολοένα αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η τιμή σποτ αυξήθηκε κατά 11% τον Ιούλιο, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη από το 2012, χάρη στο αδύναμο δολάριο και τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια στις ΗΠΑ.

Οι στρατηγικοί αναλυτές εξετάζουν τώρα εναλλακτικές για τα αμερικανικά ομόλογα, όπως ρευστό, μερισματικές μετοχές και χρυσό.

Παράλληλα, ώθηση στις τιμές του χρυσού δίνουν τα μέτρα στήριξης που παρουσιάζουν οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες, αλλά και οι γεωπολιτικές εντάσεις, καθώς οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ανακοινώσουν μέτρα κατά κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας.

Η τιμή σποτ του χρυσού αυξήθηκε κατά 0,6% στα 1.988,.40 δολ/ουγγιά ενώ τα πιο ενεργά futures έφτασαν στα 2.009,50 δολ στον δείκτη Comex. Η τιμή σποτ του αργύρου μειώθηκε κατά 0,3% στα $24,3212 ανά ουγγιά μετά την άνοδο κατά 34% τον Ιούλιο.

Στο μεταξύ, τα κρούσματα αυξάνονται σε πολιτείες των ΗΠΑ, όπως Καλιφόρνια και Νιου Τζέρσεϊ.

Τα παγκόσμια κρούσματα ξεπέρασαν τα 18 εκατ. και ένα εκατ. νέα κρούσματα προστίθενται στον απολογισμό παγκοσμίως κάθε τέσσερις.

Στη Βικτόρια της Αυστραλίας οι περιορισμοί ενισχύθηκαν και κηρύχθηκε κατάσταση καταστροφής, ενώ στη Μανίλα των Φιλιππίνων επιβλήθηκε lockdown.

Πηγή: Bloomberg

 

Share This