Η Apple Inc. εξαγόρασε την Mobeewave Inc., μια startup η οποία διαθέτει τεχνολογία που θα μπορούσε να μετατρέψει τα iPhones σε κινητούς τερματικούς σταθμούς πληρωμών, σύμφωνα με πηγές με γνώση του ζητήματος τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Η τεχνολογία της Mobeewave επιτρέπει στους αγοραστές να “περνούν” την πιστωτική τους κάρτα ή το κινητό τους τηλέφωνο από ένα άλλο τηλέφωνο (όπως γίνεται με τις ανέπαφες συναλλαγές καρτών στα μηχανήματα POS) προκειμένου να πραγματοποιούν μια πληρωμή. Το σύστημα λειτουργεί με ένα app (εφαρμογή) και δεν απαιτεί hardware πέραν ενός τσιπ της Near Field Communications (NFC), το οποίο τα iPhones διαθέτουν ήδη από το 2014.

Η Apple φέρεται, σύμφωνα με το Bloomberg, να πλήρωσε περί τα 100 εκατ. δολάρια για την startup. Η Mobeewave διαθέτει δεκάδες υπαλλήλους και η Apple διατηρεί την ομάδα, η οποία συνεχίζει να εργάζεται από το Μόντρεαλ.

“Η Apple εξαγοράζει μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας από καιρού εις καιρόν και γενικά δεν συζητεί τον σκοπό των εξαγορών ή τα σχέδιά της”, ανέφερε εκπρόσωπος της Apple, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Η εταιρεία πρόσθεσε το Apple Pay στα iPhone το 2014, επιτρέποντας στους χρήστες του να πληρώνουν για φυσικά αγαθά χρησιμοποιώντας το “έξυπνο” κινητό τους ως “κάρτα” σε καταστήματα λιανικών πωλήσεων. Το 2019, λάνσαρε την δική της πιστωτική κάρτα, Apple Card. Η εξαγορά της Mobeewave αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε κάτοχο iPhone να δέχεται πληρωμές χωρίς κανένα πρόσθετο εξάρτημα hardware.

Η Apple γίνεται έτσι ευθέως ανταγωνιστική με την Square, ηγετική δύναμη στον χώρο της παροχής δυνατότητας πληρωμών μέσω smartphones και tablets.

 

Share This