Η Ιταλία ετοιμάζεται για την μεγάλη μαζική έξοδο από τις πόλεις αυτό το Σαββατοκύριακο. Η ανησυχία για την τήρηση των κανόνων πρόληψης και ασφάλειας αυξάνεται όλο και περισσότερο.

Η κυβέρνηση Κόντε επιμένει ότι σε όλα τα μέσα μεταφοράς πρέπει να τηρείται η απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου. Μόνη εξαίρεση τα αεροπλάνα που διαθέτουν σύστημα καθαρισμού του αέρα.

Ωστόσο από το Μιλάνο, η περιφέρεια της Λομβαρδίας συνεχίζει να απαντά ότι δεν συμφωνεί και ότι προς το παρόν στα τραίνα της οι επιβάτες θα κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον χωρίς κενές θέσεις.

Παράλληλα, υπάρχει ανησυχία για τις πιο γνωστές παραλίες του ιταλικού νότου, ιδίως της Σικελίας, της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας και του Σαλέντο, νότια του Μπάρι. Γυναίκες και άνδρες του ιταλικού στρατού συνεχίζουν να πηγαίνουν σε πολλές μεγάλες πλαζ και να ζητούν από τους λουόμενους, να τηρούν πάντα την ελάχιστη απόσταση ασφαλείας αποφεύγοντας τον συνωστισμό. Κάτι που αρκετές παρέες-ιδίως όταν πρόκειται για νέους- συχνά ξεχνούν να εφαρμόσουν.

Συνεχείς έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων
Στη Νάπολη τα πρόστιμα για όποιον δεν φορά μάσκα μέσα σε καταστήματα και γενικότερα σε κλειστούς χώρους με πρόσβαση για το κοινό έφτασαν τα χίλια ευρώ ενώ στο Μιλάνο περιορίζονται στα τετρακόσια. Οι έλεγχοι είναι συνεχείς και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Και στα σημεία επιβίβασης των φέρι-μποτ που συνδέουν την Καλαβρία με την Σικελία, αυξάνεται σημαντικά η παρουσία της τοπικής αστυνομίας για να περιοριστεί κατά το δυνατόν η πολυκοσμία.

O δε Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα προειδοποιεί: “η κύρια προτεραιότητα είναι να ανοίξουμε τα σχολεία υπό ασφαλείς συνθήκες. Σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα κατά συνέπεια, δεν αποκλείουμε νέα, τοπικά lockdown”.

Σήμερα, τέλος η ιταλική δικαιοσύνη απέστειλε τέσσερις κλήσεις σε απολογία σε άλλους τόσους ανώτερους υπαλλήλους της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης.Υπάρχουν υποψίες ότι κατά την δημιουργία τριών ειδικών, λυόμενων νοσοκομείων, με 72 θέσεις σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ακολούθησαν αδιαφανείς και διαβλητές διαδικασίες.

Πηγή: Deutsche Welle

Share This