Η Ταϊλάνδη καθυστέρησε τα σχέδια για τη δημιουργία μιας “ταξιδιωτικής φυσαλίδας”, μιας ζώνης ασφαλών μετακινήσεων με επιλεγμένες χώρες καθώς ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων του κορονοϊού αυξάνεται σε περιοχές της Ασίας, ασκώντας πιέσεις στη ζωτική σημασίας τουριστική βιομηχανία και περιπλέκοντας τις προσπάθειες για ανάκαμψη της οικονομίας.

Η Ταϊλάνδη πρότεινε αρχικά την ιδέα τον Ιούνιο να επιτραπούν οι μετακινήσεις μεταξύ επιλεγμένων χωρών που έχουν χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, χωρίς να είναι αναγκαίο να τεθούν οι επισκέπτες σε καραντίνα.

Αλλά τα σχέδια αυτά καθυστερούν, δήλωσαν αξιωματούχοι, εν μέσω νέα έξαρσης των κρουσμάτων σε χώρες της ανατολικής Ασίας που είχαν προηγουμένως θέσει υπό έλεγχο το ξέσπασμα των περιστατικών.

“Καθυστερούμε την απόφαση για ρυθμίσεις ‘ταξιδιωτικής φυσαλίδας’ προς το παρόν δεδομένης της κατάστασης με τα κρούσματα σε άλλες χώρες”, δήλωσε στο Reuters ο Ταουισίν Ουισανουγιοτίν, εκπρόσωπος της ομάδας δράσης της Ταϊλάνδης για τον κορονοϊό.

Οι ξένες αφίξεις στην Ταϊλάνδη σημείωσαν βουτιά 66% το πρώτο εξάμηνο στους 6,69 εκατ. επισκέπτες. Η τουριστική βιομηχανία έχει προειδοποιήσει ότι φέτος μπορεί να εξανεμιστούν έσοδα ύψους 1,6 τρισεκ. μπατ (51,5 δισεκ. δολάρια). Για το σύνολο του 2019, η Ταϊλάνδη είχε αριθμό ρεκόρ 39,8 εκατ. τουριστών, οι οποίοι ξόδεψαν 1,93 τρισεκ. μπατ.

“Η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ και η Νότια Κορέα ήταν μεταξύ των χωρών υπό εξέταση (για μια ‘ταξιδιωτική φυσαλίδα’) διότι αυτές οι περιοχές είχαν χαμηλό αριθμό κρουσμάτων αλλά τώρα έχουν διψήφιο αριθμό άρα οι συζητήσεις καθυστερούν”, δήλωσε ο Ταουισίν, αναφερόμενος στον νέο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Share This