Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δεσμεύθηκε τη Δευτέρα να αναθεωρήσει επί το αυστηρότερον τη νομοθεσία για τους παράτυπους μετανάστες που φθάνουν στη Βρετανία με πλωτά μέσα από τη Γαλλία.

Περισσότεροι από 4.000 παράνομοι μετανάστες έχουν φθάσει στις βρετανικές ακτές από τις αρχές του έτους, ενώ μόνον την Κυριακή οι αρχές του Η.Β. περισυνέλεξαν τέσσερις βάρκες με 65 μετανάστες στο κανάλι που χωρίζει τη Γαλλία από τη Βρετανία.

Η βρετανική κυβέρνηση έστειλε τη Δευτέρα αναγνωριστικό αεροσκάφος των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να εντοπίσει σκάφη τα οποία πιθανόν να προσπαθούν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι από τη Γαλλία στο Η.Β.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να εργαστεί από κοινού με τη γαλλική κυβέρνηση προκειμένου να πλήξει τα “εγκληματικά δίκτυα” που είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

“Υπάρχει και ένα δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε και αυτό είναι να δούμε το νομικό πλαίσιο, καθώς όταν αυτοί οι άνθρωποι φθάνουν εδώ είναι πολύ, πολύ δύσκολο να τους στείλουμε πίσω”, ανέφερε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Μπόρις Τζόνσον, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

 

Share This