Συμφωνία εξαγοράς της βρετανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Kandy Therapeutics έναντι 875 εκατ. δολ. έκλεισε η Bayer, σε μια προσπάθεια να διευρύνει την δραστηριότητά της στον φαρμακευτικό κλάδο πριν από τη λήξη των πατεντών ήδη υπαρχόντων σκευασμάτων.

Η γερμανική φαρμακευτική και χημική βιομηχανία συμφώνησε να προκαταβάλει 425 εκατ. δολάρια και στη συνέχεια σε δόσεις άλλα 450 εκατ. δολ.  μέχρι την κυκλοφορία στην αγορά της πειραματικής θεραπείας της Kandy κατά των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Το σκεύασμα NT-814 της Kandy αναμένεται να εισαχθεί στην τρίτη φάση κλινικών μελετών μέσα στο 2021 και θα μπορούσε να φθάσει σε πωλήσεις έως και το 1 δισ. ευρώ, σε παγκόσμια κλίμακα, ανέφερε η Bayer σε ανακοίνωσή της, την Τρίτη. Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας σημείωνε άνοδο 0,8% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης μετά τις ανακοινώσεις.

Μετά την κυκλοφορία του φαρμάκου της Kandy, η Bayer υπό συνθήκες μπορεί να χρειαστεί να καταβάλει και επιπλέον πληρωμές επί τη βάσει των πωλήσεων, που μπορεί να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία.

Πηγή Bloomberg

 

Share This