Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και οι ρωσικές υγειονομικές αρχές συζητούν τη διαδικασία ενδεχόμενης προέγκρισης από τον ΠΟΥ του εμβολίου κατά του COVID-19 που ανακοίνωσε σήμερα η Ρωσία, δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού.

«Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τις ρωσικές υγειονομικές αρχές και οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη για ενδεχόμενη προέγκριση του εμβολίου, αλλά και πάλι η προέγκριση οποιουδήποτε εμβολίου περιλαμβάνει αυστηρή εξέταση και αποτίμηση όλων των δεδομένων ασφαλείας και αποτελεσματικότητας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιασάρεβιτς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του οργανισμού στην Γενεύη, αναφερόμενος στις κλινικές δοκιμές.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που χορήγησε έγκριση σε ένα εμβόλιο COVID-19 μετά από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους, μια δήλωση που στην Μόσχα ερμηνέυτηκε ως απόδειξη της επιστημονικής της ικανότητας. Ωστόσο, αρκετοί στην επιστημονική κοινότητα έχουν εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα της Μόσχας και το ενδεχόμενο να θέτει το εθνικό κύρος πάνω από την επιστήμη και την ασφάλεια.

 

Share This