Εκτακτη συνάντηση θα έχουν την Παρασκευή, 14 Αυγούστου, στη Βιέννη, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αμερικανός ομόλογός του Μάικ Πομπέο.

Όπως έγινε γνωστό οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε την Τρίτη συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ενημέρωσε τον Αμερικανό πρέσβη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο “και την τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή”.

Καμία ανοχή
Εξάλλου, σε ένα νέο αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να ανεχθεί την επιβολή τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Η Τουρκία επιδιώκει να επιβάλλει τετελεσμένα. Δε θα δεχθούμε τετελεσμένα, δε θα υπάρξει ανοχή στις προσπάθειες της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα”, διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών.

 

Share This