Η Βενεζουέλα είναι έτοιμη να συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού και, εάν οι δοκιμές είναι επιτυχείς, να το χρησιμοποιήσει και να το προωθήσει το στην τοπική αγορά, όπως δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο Ρώσος πρέσβης στη Βενεζουέλα Sergei Melik-Bagdasarov.

“Ακόμη και πριν από την έγκριση του Sputnik V (το όνομα του ρωσικού εμβολίου), λάβαμε μια προσφορά από τους εταίρους μας στη Βενεζουέλα για συμμετοχή στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου με την προοπτική για περαιτέρω εμβολιασμό του πληθυσμού”, δήλωσε ο διπλωμάτης, προσθέτοντας ότι η Βενεζουέλα χαιρέτισε τα νέα σχετικά με την έγκριση του ρωσικού εμβολίου.

Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες για την προμήθεια φαρμάκων και εμβολίου στη Βενεζουέλα, ανέφερε. “Δυστυχώς, τα μονομερή περιοριστικά μέτρα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο που εισήγαγαν οι ΗΠΑ και μερικά δυτικά κράτη εναντίον του Καράκας εμποδίζουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας να διασφαλίσει ότι οι πολίτες της θα έχουν όλα όσα χρειάζονται για την πανδημία”, πρόσθεσε.

“Ελπίζουμε να δούμε τη Βενεζουέλα μεταξύ των πρώτων κρατών όπου τα επιτεύγματα της ρωσικής ιατρικής θα αποδείξουν την αναμφισβήτητη αποτελεσματικότητά τους”, κατέληξε.

 

Share This