Περίπου 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αγγλία – 6% του πληθυσμού – έχουν προσβληθεί από COVID 19 με τα ποσοστά μόλυνσης να είναι δύο φορές υψηλότερα στο Λονδίνο, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα αντισωμάτων. Η έρευνα με δείγμα πάνω από 100.000 άτομα – την οποία η βρετανική κυβέρνηση λέει ότι είναι η μεγαλύτερη στο είδος της στον κόσμο – έδειξε ότι η έκταση της επιδημίας διέφερε μεταξύ διαφορετικών περιοχών και πληθυσμιακών ομάδων.

Στο Λονδίνο, το 13% των ανθρώπων που εξετάστηκαν είχαν αντισώματα ενώ στη Νοτιοδυτική Αγγλία ήταν λιγότερο από 3%, σύμφωνα με την έρευνα, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το βρετανικό Υπουργείο Υγείας και το Imperial College London. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν σε μειονότητες, εργαζόμενους φροντίδας και άτομα που ζουν σε μεγαλύτερα νοικοκυριά .

Τα τεστ αντισωμάτων έγιναν από τις 20 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σταθερές ενδείξεις ότι τα αντισώματα σημαίνουν και ανοσία. Ωστόσο, τα ευρήματα είναι σημαντικά επειδή είναι πιθανό να επηρεάσουν τις αποφάσεις που θα λάβουν οι αξιωματούχοι σχετικά με το είδος των περιορισμών στο μέλλον και ποιες ομάδες διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Πηγή Bloomberg

 

Share This