Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο συγκεκριμένα:

– Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 00:00 ως τις 00:07 το πρωί και στην περιφέρεια Αττικής (και σε όλα τα νησιά που ανήκουν στη δικαιοδοσία της), πέραν των περιφερειών Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

– Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές θεσπίζεται όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες κοινωνικές εκδηλώσεις

– Σε Πάρο και Αντίπαρο λαμβάνονται ειδικά μέτρα, ανάλογα με εκείνα που έχουν ληφθεί στον Πόρο, με αναστολή κάθε είδους εκδηλώσεων, συναθροίσεων άνω των εννέα ατόμων. Επιτρέπονται πλέον τέσσερα άτομα ανά τραπέζι εκτός από περιπτώσεις συνάθροισης συγγενών α’ βαθμού, ενώ καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους.

– Παρατείνονται τα ειδικά μέτρα στον Πόρο, με κλείσιμο καταστημάτων στις 00:00

– Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε στρατόπεδα και δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών

– Οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας οι οποίοι επιστρέφουν από άδεια θα πρέπει να κάνουν τεστ, με ευθύνη των εργοδοτών

– Οι εργαζόμενοι οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καλούνται να εργάζονται με τηλεργασία.

Share This