Στην έκδοση νέων εταιρικών ομολόγων θα προχωρήσει η Apple, καθώς με το κόστος δανεισμού σε τόσο χαμηλά επίπεδα, καθίσταται αδύνατο για την ηγέτιδα στο χώρο της τεχνολογίας να αντισταθεί στον πειρασμό.

Η αμερικανική εταιρεία ήδη τον Μάιο εξέδωσε εταιρικά ομόλογα και θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2017, που η Apple εκδίδει χρέος σε δολάρια 2 φορές κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους. Η εταιρεία με έδρα το Κοπερτίνο της Καλιφόρνια ακολουθεί την τάση που επικρατεί μεταξύ των Big Tech της Wall Street, καθώς σε παρόμοιες κινήσεις έχουν ήδη προβεί η Amazon και η Alphabet μητρική της Google.

H κατασκευάστρια των iPhones θα προσφέρει 4 εκδόσεις ομολόγων, σύμφωνα με άτομο με γνώση επί του θέματος. Το μεγαλύτερο σε χρονική διάρκεια ομόλογο με ωρίμανση σε 40 χρόνια, θα προσφερθεί με μία απόδοση περί των 135 μονάδων βάσης υψηλότερα από τον αντίστοιχο αμερικανικό κρατικό τίτλο χρέους, ανέφερε στο Bloomberg η ίδια πηγή.

Πέραν του τεχνολογικού κλάδου η Visa και η Chevron προσέφεραν ομόλογα με χαμηλές αποδόσεις για τίτλους όμως μικρότερης ωρίμανσης.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η Apple προχωράει σε μία τέτοια κίνηση μετά από ένα τρίμηνο στο οποίο κατέγραψε ισχυρά κέρδη κι ενώ η κεφαλαιοποίησή της προσεγγίζει τα 2 τρισ. δολάρια. Στο εγγύς μέλλον προετοιμάζει μια σειρά πακέτων που θα επιτρέπουν στους πελάτες της να εγγράνται σε πολλές από τις ψηφιακές υπηρεσίες της με χαμηλότερη μηνιαία τιμή.

Όπως σχεδόν με όλες τις εκδόσεις ομολόγων, η Apple θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα αντλήσει για επαναγορές ιδίων μετοχών και απόδοση μερισμάτων μεταξύ άλλων, ανέφερε η πηγή. Η JPMorgan, η Barclays και η Goldman Sachs, θα είναι οι τράπεζες που θα λειτουργήσουν ως ανάδοχοι των εκδόσεων.

Πηγή Bloomberg

 

Share This